Natuur

Vanuit onze overtuiging is de natuur de beste speeltuin voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen (dus geen extra bouw in de vorm van speelhallen, zwembaden of grote centrale voorzieningen).

Gelukkig liggen onze groepsverblijven in of naast een paar van de mooiste natuurgebieden van Nederland, vaak loop je vanuit het gebouw zo de bossen in, de heide op of spring je lekker het water in. Om concreet in vulling te geven aan de natuurbeleving is er een exclusieve samenwerking aangegaan met de NME Makelaar, een verbond tussen Veldwerk Nederland en In2nature. Samen met de NME Makelaar stimuleert Stichting Paasheuvelgroep gasten heel concreet om meer aan natuurbeleving en natuuractiviteiten te doen. Dit doen we door activiteiten te begeleiden en te ondersteunen, materialen te verhuren en gratis lesmateriaal beschikbaar te stellen aan de gasten.

Niet alleen leuk, ook belangrijk
Dat de natuur niet alleen maar leuk is om te verblijven blijkt uit het rapport 'Ieder kind naar buiten' uitgebracht in 2013 door Veldwerk Nederland. In dit rapport wordt er gewezen op het belang en effect van natuurervaringen voor leerlingen. Het draagt namelijk positief bij aan de mentale en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, zoals die door leerkrachten wordt ervaren. Stichting Paasheuvelgroep onderkent het belang van natuurervaring bij kinderen en is dan ook zeer gelukkig om dit te kunnen accommoderen op alle terreinen van de stichting.