Natuur

Vanuit onze overtuiging is de natuur de beste speeltuin voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen (dus geen extra bouw in de vorm van speelhallen, zwembaden of grote centrale voorzieningen).

Gelukkig liggen onze groepsverblijven in of naast een paar van de mooiste natuurgebieden van Nederland, vaak loop je vanuit het gebouw zo de bossen in, de heide op of spring je lekker het water in. Om concreet in vulling te geven aan de natuurbeleving hebben wij voor elke locatie een aantal leuke activiteitentips verzameld. Zo is het in Evertsoord mogelijk samen met IKL Limburg actief aan de slag te gaan in de natuur, bezoek je in Vierhouten het "Verscholen dorp", ga je in Oostvoorne op speurtocht in de duinen of maak je een afspraak met de Imker in baarn. Zo zijn er bij alle locaties meerdere echte natuuractiviteiten te vinden!

Niet alleen leuk, ook belangrijk
Dat de natuur niet alleen maar leuk is om te verblijven blijkt uit het rapport 'Ieder kind naar buiten' uitgebracht in 2013 door Veldwerk Nederland. In dit rapport wordt er gewezen op het belang en effect van natuurervaringen voor leerlingen. Het draagt namelijk positief bij aan de mentale en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, zoals die door leerkrachten wordt ervaren. Stichting Paasheuvelgroep onderkent het belang van natuurervaring bij kinderen en is dan ook zeer gelukkig om dit te kunnen accommoderen op alle terreinen van de stichting.