Milieu

De natuur en het milieu is voor Stichting Paasheuvelgroep van groot belang, wij vinden namelijk dat buiten zijn goed is voor de mens en kiezen ervoor om juist gebruik te maken van de aanwezig natuur.

Respect voor de natuurlijke omgeving
Stichting Paasheuvelgroep heeft als doelstelling dat op onze terreinen veel ruimte is voor de natuur, wij terughoudend omgaan met bebouwing van de natuur en wij onze gasten in contact brengen met de natuur op en rondom onze locaties.

  • Vanuit onze overtuiging is de natuur de beste speeltuin voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen (dus geen extra bouw in de vorm van speelhallen, zwembaden of grote centrale voorzieningen).
  • De keuze voor veel buitenruimte ten opzichte van de bebouwing resulteert niet alleen in een betere ervaring bij onze doelgroep maar voorkomt daarnaast dat er een te zware belasting optreedt op de lokale natuur.

Stichting Paasheuvelgroep kiest er bewust voor om veel aanwezig te zijn dicht bij de doelgroep, zowel vanuit het oogpunt van milieu alsmede vanuit het betaalbaarheid principe voor de gast.

  • De gemiddelde reisafstand van de gast naar de locatie is 43,2 kilometer,
  • 25% van onze gasten komt op de fiets naar de locatie,
  • 40% van de gasten komt met de bus naar de locatie.

Green Key & onze milieu belofte
Stichting Paasheuvelgroep is hard op weg om voor alle locaties in het bezit te zijn van een Green Key certificaat. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Onze belofte is dat al onze locaties op den duur in het bezit zijn van dit Green Key keurmerk. Voor eventuele nieuwe accommodaties is dit een directe eis.