Over de locatie

Deze locatie met maar liefst 252 bedden is gelegen in prachtige bosrijke omgeving. Een programma is bijna niet nodig, de kinderen gaan vanzelf naar buiten om te spelen, hutten te bouwen en te ravotten. Het terrein is omheind zodat iedereen op ons eigen stuk bos blijft. De locatie ligt vlak bij ‘s-Hertogenbosch en op loopafstand van het Oertijdmuseum.

De locatie bestaat uit drie identieke slaapvleugels die los van elkaar of als geheel gereserveerd kunnen worden. Hierin bevinden zich in totaal 252 bedden. Elke vleugel bestaat vervolgens uit vijf blokken. Deze blokken zijn los van elkaar afsluitbaar voor gescheiden slaapruimtes. De kleinere tweepersoons slaapkamers zijn uitermate geschikt als slaapkamer voor de leiding. Onze groepsaccommodaties zijn basic, maar modern, ingericht en hebben veel buitenruimte.

  • 3 geschakelde slaapvleugels
  • Apart of als geheel te reserveren
  • 84 personen per slaapvleugel
  • Altijd inclusief maaltijden
  • Direct vanuit de accommodatie het bos in
  • Veel ruimte voor sport en spel
  • Aparte recreatiezalen te huur

Contactgegevens
Esscheweg 78
5271 NA Sint-Michielsgestel
073-5512425
Routebeschrijving

Hoge akkers en lage veengronden

Kenmerkend voor de regio waarin het dorp Sint-Michielsgestel ligt is het mooie kronkelende riviertje de Dommel. Langs deze rivier liggen meerdere landgoederen waarvan sommigen nu te bezoeken zijn voor een kopje koffie of een mooie blik op het landgoed. De natuur wordt bepaald door een variatie aan grondsoorten. Van hoog gelegen akkers (esgronden) naar laaggelegen veengronden en natuurlijk  bosgebieden waar onze locatie zo dankbaar gebruikt van maakt.

Voetbalveld
Schommel
“Een geweldig repetitieweekend gehad” Tango Divergente
Logo Paasheuvelgroep

Fusie met de Paasheuvelgroep

Op 1 januari 2023 is Stichting Buitenverblijf Zonnewende gefuseerd met Stichting Paasheuvelgroep. Gelukkig blijft er heel veel hetzelfde, groepen zullen dezelfde gezichten zien en dezelfde gastvrijheid ervaren. Het plezier van de deelnemers in het bos, de mooie slaapvleugels en de scherpe tarieven, ook dat veranderd er niet. Wel zullen groepen merken dat de centrale administratie via de Paasheuvelgroep verloopt. Het kan dan ook zijn dat facturen er net anders uit zien of dat de maaltijden net iets anders zijn. Uiteraard blijven bestaande afspraken gewoon staan. Wel zo duidelijk.

Green Key Logo

Green Key - oog voor de toekomst

Verblijven bij Paasheuvelgroep Sint-Michielsgestel betekent niet alleen een fijne sfeer, vriendelijk personeel en een mooie omgeving, maar het betekent ook dat jullie kiezen voor duurzaamheid. Wij vinden namelijk  dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal. Daarom heeft Paasheuvelgroep Sint-Michielsgestel het Green Key certificaat Goud.

Maaltijden

De gebouwen verhuren wij inclusief 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avond). Deze zijn al in de prijs inbegrepen. Voor het avondeten zijn er verschillende keuzes. Tegen een kleine meerprijs zijn ook BBQ pakketten te bestellen. Er wordt gegeten in aparte eetzalen, de groep doet zelf de afwas. Uiteraard zijn alle maaltijden ook vegetarisch beschikbaar.

Informatie

Download de de plattegrond en richtlijnen voor meer informatie over de groepsverblijven, de routebeschrijving en informatie over aankomst- en vertrektijden.

Leuk in de omgeving

Natuurgroep Gestel Natuurwandelingen van Natuurgroep Gestel (0 km)

Onder begeleiding van een ervaren IVN-natuurgids van de Natuurgroep Gestel kunnen in Sint-Michielsgestel en de nabije omgeving verschillende wandelingen op enkele historisch rijke landgoederen gemaakt worden. Neem voor meer informatie contact op met 073 – 5515370 of natuurgroepgestel@planet.nl

Sportproductions Zonnewende (0 km)

Vaste partner voor activiteiten op de eigen locatie! Ze kennen ons terrein en weten dus precies welke activiteiten hier perfect bij passen. Van losse spellen zoals Expeditie Groepsgebouw tot volledige programma's met meerdere activiteiten.

Zwembad Zegenwerp Zwembad Zegenwerp (2km)

In de zomer een middag lekker afkoelen? Kom dan naar het openluchtzwembad de Zegenwerp in Sint-Michielsgestel. De openingstijden volgen de temperatuur; vanaf 23 graden is het zwembad elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Oertijdmuseum Het Oertijdmuseum (3km)

Het Oertijdmuseum in Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Je wandelt langs landschappen uit de oertijd met bijzondere fossielen en levensechte dinosaurussen.

Langspier Recreatiepark De Langspier (5km)

Fraai gelegen in het groen tussen de plaatsen Boxtel en Esch. Met een natuurzwembad met helder water, afgeschermde zwemgedeelten en een uitgestrekt zandstrand plus groene ligweiden, beachvolleybalvelden, voetbalveldjes en jeu de boules banen.

Zwembad Dommelbad Indoor zwemmen Dommelbad (5km)

Dit is een ruim opgezet zwembad met glijbaan, waar zowel de jeugd als de volwassene zich kan vermaken.

Kano varen Boxtel Kanovaren rond Boxtel (6km)

Rond Boxtel, Son en Breugel en Sint Oedenrode zijn er diverse kanotochten. Korte tochten, maar ook tochten van 18 kilometer. U kanoot langs kastelen en andere historische plaatsen, maar ook langs weelderige natuur zoals Het Groene Woud.

Sportiom zwembad Indoor zwembad Sportiom (11km)

Beleef een compleet dagje uit in zwemparadijs AquaFun Sportiom in ’s-Hertogenbosch! Tussen al het plezier door kun je even bijkomen in de snackcorner of op het terras.

Ijzeren Man Recreatiepark De ijzeren Man (14km)

Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse water actviteiten. Een heerlijke plek voor een strandwandeling. Dit alles in een bosrijke omgeving.

Beekse bergen Beekse Bergen (26km)

Bevind je je liever tussen olifanten, giraffen en andere fascinerende dieren, die ook ‘gevaarlijk dichtbij’ komen? Dan is safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek een geschikt uitje

Efteling De Efteling (33km)

Hét attractiepark in de buurt van Zonnewende is natuurlijk de Efteling in Kaatsheuvel. Een hele dag plezier in de Python, Joris en de Draak, het Sprookjesbos en nog tig andere uitdagingen?