Onze visie op natuur

Stichting Paasheuvelgroep gelooft dat de natuur de beste speeltuin is voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen. Wij doen dit bewust, in een tijdperk van digitale schermen is het fijn om een aantal momenten in te bouwen waarbij weer echt contact tussen deelnemers ontstaat. Waar buiten spelen de norm is en waar vriendschappen de kans krijgen om op te bloeien. Daarnaast geloven wij dat de waarde van natuur het beste tot zijn recht komt als dit ook werkelijk wordt ervaren. Dus lekker naar buiten en gebruik maken van de aanwezige natuur.

Groepsaccommodatie Epe - voorkant

Wat doen wij preices

Het begint bij de basis. Zo liggen al onze accommodaties in mooie natuurgebieden (in of vlak bij een mooi bos). Daarnaast willen we dat al onze accommodaties veel buitenruimte hebben voor sport- en spel. Wij gaan terughoudend om met bebouwing en proberen nieuwbouw mooi in de natuur te laten opgaan. Zo zorgen we ervoor dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft.

Niet alleen leuk, ook belangrijk

Dat de natuur niet alleen maar leuk is om te verblijven blijkt uit het rapport ‘Ieder kind naar buiten’ uitgebracht in 2013 door Veldwerk Nederland. In dit rapport wordt er gewezen op het belang en effect van natuurervaringen voor leerlingen. Het draagt namelijk positief bij aan de mentale en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, zoals die door leerkrachten wordt ervaren. Daarnaast blijkt uit onderzoek van onder andere Jantje Beton dat kinderen steeds minder buiten spelen. Slechts 14% van de kinderen speelt dagelijks buiten.

Green Key milieucertificaat

Green Key & onze milieu belofte

Uiteraard proberen we ook in onze bedrijfsvoering rekening te houden met het milieu. Stichting Paasheuvelgroep is hard op weg om voor alle locaties in het bezit te zijn van een Green Key certificaat. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Onze belofte is dat al onze locaties op den duur in het bezit zijn van dit Green Key keurmerk. Voor eventuele nieuwe accommodaties is dit een directe eis.

Onze milieu belofte

  1. Vanuit onze overtuiging is de natuur de beste speeltuin voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen (dus geen extra bouw in de vorm van speelhallen, zwembaden of grote centrale voorzieningen).
  2. De keuze voor veel buitenruimte ten opzichte van de bebouwing resulteert niet alleen in een betere ervaring bij onze doelgroep maar voorkomt daarnaast dat er een te zware belasting optreedt op de lokale natuur.
  3. Wij willen op den duur voor al onze locaties in het bezit zijn van het Green Key keurmerk.
    Naast de financiële impact denken wij ook na hoe ons product de lokale natuur en het milieu in het algemeen belast.
  4. Wij evalueren regelmatig ons eigen inkoopproces en streven naar een goede balans tussen betaalbaarheid en het gebruik van goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
  5. Wij proberen actief onze afvalstromen en het verbruik van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen te verminderen.
  6. Wij proberen onze gasten mee te nemen in onze visie op de natuur, onder andere door inzicht te geven in waterverbruik of het effect van afval op de lokale omgeving.