Ruimte voor ontwikkeling

Kamp geeft ruimte voor ontwikkeling. Het is de plek waar je nieuwe dingen probeert en vertrouwen in jezelf krijgt. Waar je met anderen optrekt, samenwerkt en elkaar leert begrijpen. Dat is wat wij faciliteren. Bekijk hieronder hoe we zijn ontstaan en op welke wijze we bijdragen aan die mooie maatschappij.

;

De ontwikkeling van het kind

Sinds het eerste jeugdkamp in 1922 ontvangen we jeugdgroepen die op onze locaties een “kampbeleving” ervaren. Er is natuurlijk veel veranderd, de accommodaties zijn basic maar natuurlijk wel moderner en er wordt geen sturing meer gegeven aan het programma van de groepen.

Het uitgangspunt is in al die jaren echter gelijk gebleven, de ontwikkeling van het kind (en de groep) via een kampervaring stimuleren. Wij geloven namelijk dat het kamp een snelkookpan is die sterk bijdraagt aan deze ontwikkeling. Wij worden dan ook trots van de blije gezichten die we elke dag weer zien, van de samenwerking tijdens het kamp en van vriendschappen die ontstaan. Indirect maken we daarmee ook de maatschappij net even wat mooier.

Sfeerfoto Vakantiekind Zomerkamp

Gasten aan het woord

“Je hebt iemand het gevoel kunnen geven dat hij of zij erbij hoort.”

Jolanda Postma

Stichting Vakantiekind

Lees meer
Groepsaccommodatie Vierhouten - Jaap - Slaaphutje

Blije gezichten en lekker samen zijn

Kamp is de plek waar je misschien wel voor het eerst met de natuur in aanraking komt en haar belangrijk leert vinden. Waar je kleding vies mag worden. Waar je plezier hebt en vrienden maakt. Waar je mobiel niet op de eerste plaats staat. Een plek waar het even anders is. Wij zorgen voor de kampgebouwen en de stapelbedden, regelen de maaltijden en houden alles netjes schoon. Dat is onze taak, zonder ons met de inhoud te bemoeien.

Een mooiere maatschappij

Ons ontstaan gaat terug naar 1922 toen de A.J.C. een stuk grond kocht in Vierhouten om de jeugd van Nederland kennis te laten maken met natuur en cultuur. De overtuiging was destijds al dat de jeugdkampen een grote bijdrage hadden in de ontwikkeling van het kind. Dit werd deels gestuurd door de socialistische achtergrond van de A.J.C. die een mooiere maatschappij voor ogen hadden.

Groepsaccommodatie Evertsoord - Speelveld

Missie en visie

Stichting Paasheuvelgroep wil de ontwikkeling en sociale interactie van de jeugd faciliteren in de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat wij het individu, de groep de organisatie en indirect de maatschappij sterker kunnen maken. Daarom bieden wij betaalbare en basic accommodaties met veel buitenruimte inclusief maaltijden voor onderwijs en verenigingen.

Groepsaccommodatie Oosterhout - Zandverstuiving

Natuur en milieu

Stichting Paasheuvelgroep gelooft dat de natuur de beste speeltuin is voor onze groepen, wij “investeren” dan ook liever in veel buitenruimte dan in uitgebreide speelvoorzieningen. Wij doen dit bewust, in een tijdperk van digitale schermen is het fijn om een aantal momenten in te bouwen waarbij weer echt contact tussen deelnemers ontstaat. Waar buiten spelen de norm is en waar vriendschappen de kans krijgen om op te bloeien.

Sociaal betrokken

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland leven op of onder het niveau van een minimuminkomen. Als men langdurig in zo’n situatie verkeert betekent dat “overleven”. Van oudsher heeft de Paasheuvelgroep aandacht gehad voor de minder draagkrachtige mensen in de samenleving. Vanuit dit oogpunt biedt Stichting Weekje Weg gemeenten de mogelijkheid om gezinnen die langdurig van een minimumuitkering moeten rondkomen op vakantie te laten gaan.

“Perfecte locatie grote groepen met veel kinderen. Veel speelruimte, overzichtelijk, groen!” Bzzzonder Talent

Kinderopvang en activiteiten

Groepsaccommodatie Epe - Balkon

Bestuur en toezicht

Stichting Paasheuvelgroep is een laagdrempelige organisatie die de sociale ontwikkeling en interactie van de jeugd wil stimuleren. Met dit doel in ogen proberen wij de groepsaccommodaties voor onze gasten betaalbaar te houden. Eventuele opbrengsten worden alleen gebruikt om bovenstaande doelstelling te verwezenlijken (verbetering van de groepsaccommodaties en/of het behouden van groepsaccommodaties). We hebben dus geen specifiek winstoogmerk.

Groepsaccommodatie Baarn - Buiten

Veiligheid

Bij de Paasheuvelgroep willen we overnachten met een groep zo gemakkelijk en zo veilig mogelijk maken. Onze ervaring is dat het kamp gelukkig bij uitstek al een veilige omgeving is. Deelnemers zijn er lekker op uit, er ontstaat een gezellige groepsdynamiek en de stress en haast van alle dag verdwijnen naar de achtergrond. Veiligheid is echter meer dan je onderling vrij voelen om te doen en laten wat je wilt. Wij kijken naar veiligheid op een eigen manier.