Bij de Paasheuvelgroep willen we overnachten met een groep zo gemakkelijk en zo veilig mogelijk maken. Onze ervaring is dat het kamp gelukkig bij uitstek al een veilige omgeving is. Deelnemers zijn er lekker op uit, er ontstaat een gezellige groepsdynamiek en de stress en haast van alle dag verdwijnen naar de achtergrond. Veiligheid is echter meer dan je onderling vrij voelen om te doen en laten wat je wilt. Wij kijken naar veiligheid op een eigen manier.

Groepsaccommodatie Vierhouten - Jaap - Buitenruimte

Sociale veiligheid

Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zich prettig voelen tijdens hun verblijf. Wij kiezen er dan ook voor om groepen veel vrijheid te geven zodat de groepsdynamiek alle ruimte krijgt. Wij proberen dit te bevorderen door veel ruimte rondom het verblijf, weinig verplichtingen voor een groep (geen vaste programma’s) en een focus op de omringende natuur. Onze medewerkers proberen ondersteunend te zijn, zonder opvallend aanwezig te zijn.

Wij vinden dat elke groep uniek is en sluiten dus op voorhand geen enkele groep uit, wel proberen we mee te denken met een eventueel programma zodat groepen elkaar of omwonenden niet tot last zijn.

BBQ pakket

Voedsel veiligheid

Bij veiligheid wordt er vaak niet gedacht aan de maaltijden. Toch is dit voor ons een ontzettend belangrijk aspect binnen onze visie op veiligheid. Je moet er namelijk niet aan denken dat een gehele groep ziek wordt door verkeerde of onhygiƫnische bereiding van voedsel. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat groepen er verstandig aan doen de catering te laten verzorgen. Hiermee wordt de voedsel veiligheid gegarandeerd en het is in de meeste gevallen nog goedkoper (en veel makkelijker) ook.

Alle locaties van Stichting Paasheuvelgroep worden gekeurd door Bureau de Wit. De controles van dit bureau zijn dusdanig streng dat de Voedsel & Waren autoriteit bij ontvangst van dit keurmerk overtuigd is van de voedselveiligheid.

Groepsaccommodatie Baarn - Buiten

Organisatorische veiligheid

Om het verblijf van de groep zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld. Wij raden aan deze voor aankomst door te nemen en te verspreiden onder de organisatoren. Vul ook het nachtregister in en lever die bij aankomst in, mocht er onverhoopt ontruimd moeten worden dan weten wij precies wie er aanwezig zijn en kunnen wij de groep beter assisteren.

Mocht er tijdens het verblijf een vraag of probleem ontstaan dan is er altijd een medewerker van Stichting Paasheuvelgroep op locatie aanwezig, schroom vooral niet om de medewerker even aan te spreken. Bij afwezigheid van een medewerker (of in de nacht) dan is er altijd een noodnummer op locatie aanwezig zodat wij altijd bereikbaar zijn.