Over de locatie

Alle groepsverblijven op deze locatie liggen naast een prachtig heidegebied en verschillende bossen. Je merkt direct dat je op bezoek bent op de Veluwe. Op de locatie zelf ligt een natuurlijke recreatieplas met klein strandje, grote speeltuin, sportveldjes en een eigen speelbos. Voor elk groepsverblijf is dan ook veel ruimte om te genieten van de natuur en om erin te spelen. Vierhouten ligt tussen Apeldoorn en Zwolle.

Contactgegevens
’t Frusselt 30
8076 RE Vierhouten
0577 – 411 336
Routebeschrijving

  • 15 verschillende groepsaccommodaties
  • Zelfverzorging of inclusief maaltijden
  • Midden op de Veluwe
  • Direct het bos in of de heide op
  • Veel ruimte voor sport en spel
  • Natuurlijke plas op het terrein

Op het terrein zelf is van alles te beleven maar ook in de buurt zijn leuke attracties te bezoeken. Kom je vanuit het zuiden naar ons toe dan is een stop op Nationaal Park de Hoge Veluwe een aanrader. Maar ook steden als Apeldoorn en Zwolle bieden allerlei attracties. Denk bijvoorbeeld aan Paleis het Loo of pretpark Julianatoren Apeldoorn. De historische binnenstad van Zwolle kent een rijke geschiedenis en museum de Fundatie is wereldberoemd.

Op fietsafstand zijn bezoekjes aan het zwembad of bezoekerscentrum Noord Veluwe aan te raden. Ook speelpark ‘t smallert of het historisch monument het Verscholen Dorp zijn een bezoekje waard.

Groepsaccommodate - Vierhouten - Safarikamp Bandar - Overzicht
Groepsaccommodatie Vierhouten - Jaap - Slaaphutje
“De locatie is fantastisch. Ons veld was enorm, de kinderen hebben zich geweldig vermaakt in het water en met de tokkelbaan en de nabije omgeving is heerlijk om te wandelen. Verdere pluspunten waren de vuurplek, twee grote koelkasten en de ruime gemeenschappelijke tent.” Mevrouw Dijkman

Leuk in de omgeving

Heemtuin Heimanshof (0km)

Heemtuin de Heimanshof is een Veluwse landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. De Heemtuin ligt op het terrein van de locatie Vierhouten..

Het Verscholen Dorp Het verscholen dorp (4km)

Dit in de oorlog opgerichte onderduikerskamp, bestond uiteindelijk uit 9 hutten. Deze hutten waren gebouwd in een zeer dicht bos van jonge dennen en waren daarom niet gemakkelijk te ontdekken

Bezoekerscentrum Nunspeet Bezoekerscentrum Nunspeet (6km)

In het bezoekerscentrum is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur. Speciaal voor kinderen is er een kabouterhut en een kabouterroute.

Koperen Ezel Koperen Ezel (6km)

De Koperen Ezel is een ezelfokkerij met veel ezels en veulens. Over ons hele terrein staan verschillende speeltoestellen verspreid, zowel binnen als buiten! Je kunt bij onder andere klimmen, glijden, skelteren, van de kabelbaan, springen op het springkussen en nog veel meer.

Zwembad De Brake Zwembad De Brake (9km)

Je bent van harte welkom om te genieten tijdens het recreatief zwemmen in zwembad De Brake. Op woensdagen (met uitzondering van de vakanties) geldt er een maximum aantal bezoekers van 350 personen voor het recreatief zwemmen.

T Smallert Speelpark ’t Smallert (13km)

Lekker klimmen, klauteren, schommelen en glijden in ons uitgebreide speelpark. Er is een speelvijver met pontjes en stapstenen. Maar ook leuke klimtoestellen, een airtrampoline en hoge glijbanen ontbreken natuurlijk niet in ons park.

Klimbos Ermelo Klimbos Ermelo (16km)

Klimbos Ermelo beschikt over 8 uitdagende parcoursen! Deze parcoursen zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde klimmer. Je bepaalt zelf hoeveel en welke parcoursen je wilt klimmen.

Paleis Het Loo Paleis het Loo (18km)

Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis Oranje-Nassau. Al sinds 1984 ervaren onze bezoekers hoe de Oranjes op deze plek woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis.

Green Key Logo

Green Key - oog voor de toekomst

Wij vinden dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal. Daarom heeft Paasheuvelgroep Vierhouten Green Key certificaat Zilver (er is voor deze locatie dispensatie verleend zodat we iets meer tijd hebben om sensoren voor de verlichting te plaatsen in de toiletten en badkamers).

Groepsaccommodatie - Vierhouten - Rode Valkennest - Eetzaal

Wat is er te doen?

Paasheuvelgroep Vierhouten ligt direct aan de Elspeetsche heide en aan verschillende (speel)bossen. Op het terrein ligt een grote speeltuin met kabelbaan, een natuurlijke speelplas (niet voor langdurig zwemmen) en een klein strandje. Op de locatie vind je de leerzame heemtuin Heimanshof en in de buurt vindt je spannende activiteiten als het Verscholen dorp of bezoekerscentrum Veluwezoom.

BBQ pakket

Maaltijden

De meeste gebouwen verhuren wij inclusief 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avond). Deze zijn al in de prijs inbegrepen. Voor het avondeten zijn er verschillende keuzes. Tegen een kleine meerprijs zijn ook BBQ pakketten te bestellen. Wij brengen het eten naar het gebouw, de groep doet zelf de afwas. Uiteraard zijn alle maaltijden ook vegetarisch beschikbaar. Sommige groepsaccommodaties zijn ook op basis van zelfverzorging te huur.

Groep 8 kamp Veluwe

We ontvangen op locatie veel verschillende groepen, van sport- en muziekverenigingen tot vriendengroepen en families. Maar het meest populair is toch het groep 8 kamp van scholen. De accommodaties zijn hier zeer geschikt voor, eenvoudig maar goed. Vaak met stapelbedden en meestal inclusief maaltijden. Kom je met alleen volwassenen dan raden wij aan om een kijkafspraak op locatie te maken zodat er een goed beeld is van de mogelijkheden.

“Een klantvriendelijke locatie en perfect voor een kamp. We hoeven niet zelf te koken, ideaal. Zo blijft er meer tijd over voor leuke dingen. Onze groep 8 is heel veel buiten geweest.” Montessorischool Haaksbergen

Informatie

Voor meer informatie over de locatie, de groepsaccommodaties en de tarieven kunt u hier verschillende documenten downloaden.

Accommodaties in Vierhouten