Over de Zonnehal

In Vierhouten staan nog steeds de monumentale gebouwen van de vroegere Arbeiders Jeugd Centrale (A.J.C.) op ons terrein. Vanaf de jaren twintig kwamen hier arbeiderskinderen uit de grote stad om hier in de bossen vakantie te houden. Daarnaast kwamen er groepen jongeren om zich in hun socialistische idealen te verdiepen en te recreƫren met gelijkgezinden zoals dat ging in onze, destijds nog verzuilde maatschappij.

In de crisisjaren 1937/1938 hebben werkloze jongeren in het kader van de werkgelegenheidsprojecten
zelf een speel- en schuilgelegenheid gebouwd, die we nu kennen als de Zonnehal.

  • In hout opgetrokken
  • Circa 40m x 20m
  • Tot circa 700 personen
  • Natuurlijk gelegen
  • Unieke uitstraling

Activiteitenhal

De Zonnehal is uitermate geschikt als activiteitenhal voor groepen die bij ons verblijven. In de hal staan standaard sport- en spel materialen klaar. In verband met de kwetsbaarheid van het aanwezige glas zijn de meeste activiteiten met “schuim” materiaal. Ook vragen wij aan de groepen om voor begeleiding te zorgen.

Buitenschoolse activiteiten

Voor scholen gaat het op aanvraag ook mogelijk worden om incidenteel andere buitenschoolse activiteiten in de Zonnehal te organiseren. Zo hebben we al een aanvraag van een school om de eindmusical van groep 8 in de Zonnehal te organiseren. Dat de Zonnehal hier zeer geschikt voor is bleek wel uit de filmopnames van de populaire serie Dance Camp.

Evenementen

De Zonnehal is uitermate geschikt als evenementenhal voor groepen die bij ons verblijven. Zo wordt de Zonnehal tijdens de verschillende zomerkampen omgetoverd tot een grote eetzaal overdag en een gave feest locatie in de avond. In andere gevallen wordt de hal gebruikt voor bijeenkomsten of workshops. We ontvangen zowel zomerkampen gericht op jeugd als evenementen gericht op volwassenen.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.