Over de accommodatie

Buitenhuis Teteringen biedt ruimte voor 20 personen tot maximaal 33 personen verdeeld over 4 slaapkamers. Er is tevens een grote keuken, een aparte eet- en recreatiezaal en een stafkamer aanwezig. De kampeerboerderij is populair vanwege de rust rondom het gebouw. Je bent als enige groep aanwezig, perfect voor een leuk kamp of gezellig weekendje weg.

 • 33 slaapplaatsen
 • 4 grotere slaapkamers
 • 1 kleine leidingkamer
 • 6 douches en 4 wc’s
 • Als enige groep op locatie
 • Eigen stuk bos
 • Tafeltennistafel aanwezig
 • Open plekken in het bos voor spel
 • Picknicktafels rondom het gebouw
 • Verhuur op basis van zelfverzorging
Aankomst
wijzig
Vertrek
wijzig
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

Tarieven voor deze datum zijn nog niet bekend, plaats vrijblijvend een voorreservering
Optie aanvragen

Of bel ons op +31 577 411 556

Over de locatie

Buitenhuis Teteringen ligt in Noord Brabant nabij Breda. Voor de natuurliefhebber een absolute aanrader want de accommodatie ligt in nationaal bos de Vrachelse Heide. Voor de accommodatie ligt een heerlijke zandvlakte waardoor er volop ruimte is voor de leukste spellen en activiteiten. Deze sfeervolle groepsaccommodatie (of vakantiehuis) beschikt over een groot terras met tuinmeubilair en tafeltennistafel.

Groepsaccommodatie Teteringen - Recreatiezaal
Groepsaccommodatie Teteringen - Slaapkamer

De Vrachelse heide

Gedurende de afgelopen 4.000 jaar, heeft de mens hier langzaamaan vorm gegeven aan het landschap zoals het nu is. Het gebied is vernoemd naar de nabijgelegen buurtschap Vrachelen. Bewoning was hier al vroeg aanwezig. Mensen gingen er zich er vestigen en vertrokken weer. De dorpen Oosterhout, Ter Aalst en Den Hout zijn waarschijnlijk pas na 600 of 700 na Chr. ontstaan.

Heidevorming vond plaats vanaf ongeveer het jaar 1000, toen de bevolking toenam en de woeste gronden nodig waren voor bemesting volgens het potstalprincipe. Later waren meer ontginningen nodig. In de 16e en 17e eeuw werd de heide zozeer benut dat hier en daar de begroeiing verdween en stuifzanden ontstonden. Geleidelijk aan begon men met herbebossing. De Vrachelse Heide had hierbij tot rond 1900 een belangrijke taak als leverancier van voedings -en meststoffen voor de bouwlanden, zoals de Houtse Akkers, en als leverancier van hout voor de bouw van woningen en voor het opstoken van ovens van ijzersmelterijen en pottenbakkers.

“Praktisch ingericht Kamphuis met mooie buitenruimte op mooie en rustige locatie.” Werken
Green Key Logo

Green Key - oog voor de toekomst

Verblijven bij Paasheuvelgroep Teteringen betekent niet alleen een fijne sfeer, vriendelijk personeel en een mooie omgeving, maar het betekent ook dat jullie kiezen voor duurzaamheid. Wij vinden namelijk  dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal. Daarom heeft Paasheuvelgroep Teteringen het Green Key certificaat Brons.

Gratis inspiratiemagazine

Meer weten over de locatie en Stichting Paasheuvelgroep? Vraag dan het gratis magazine OpKamp! aan. Regelmatig hebben we in dit magazine leuke interviews staan, informatie over de locaties of leuke activiteiten en spelletjes. Een kleine verzameling bieden we ook digitaal aan.

 

Groepsaccommodatie Teteringen - Keuken

Zelfverzorging

Deze locatie is alleen op basis van zelfverzorging te huur. De keuken is goed uitgerust om voor grotere groepen te koken met lekker grote pannen en voldoende keukeninventaris.

De keuken is uitgerust met koffiemachine en filters, waterkoker, grote koelkast en vriezer, 6 pits gasfornuis en proviandkast.

Informatie

Sommige dingen wil je ook gewoon even kunnen downloaden en later bekijken, we hebben wat extra informatie voor je klaar gezet.

Checklists

Slaapverblijven

 • 4 kamers met 4 stapelbedden
 • 1 leidingkamer met 1 bed
 • Bedden voorzien van: matras en kussen

Keukeninventaris

 • Koffiemachine met fiters
 • Waterkoker
 • Combi magnetron en oventje
 • Grote koelkast en vriezer
 • 6-pits gasfornuis
 • Grote proviandkast
 • Serviesgoed: borden, bestek en kopjes
 • Vuilniszakken en afwasmiddelen

Zelf meenemen

 • Slaapzak / Dekbed
 • Onderlaken
 • Kussensloop
 • Theedoeken en handdoeken
 • EHBO trommel

Leuk in de omgeving

Sportproductions Teteringen (0km)

Vaste partner voor activiteiten op de eigen locatie! Ze kennen ons terrein en weten dus precies welke activiteiten hier perfect bij passen. Van losse spellen zoals Expeditie Groepsgebouw tot volledige programma's met meerdere activiteiten.

Bakkerijmuseum Oosterhout Bakkerij museum Oosterhout

Op 4,5 kilometer ligt Bakkerijmuseum Oud Oosterhout. In een nostalgische omgeving lekker creatief aan de slag, door bijvoorbeeld eigen koekjes en/of broodjes te bakken.

Ijzertijd Boederij IJzertijd boerderij in Dongen

Mensen in de IJzertijd maakten alles wat ze nodig hadden zelf. Ze konden daarvoor niet naar een winkel of iets online-bestellen. Op deze boerderij ga je terug in de tijd en kom je alles te weten over het leven in de IJzertijd.

Parkhoeve Kinderboerderij Parkhoeve

Een kinderboerderij waar van alles te ontdekken en beleven valt. Maak kennis en knuffel met onze dieren, sla een balletje op de midgetgolfbaan en speel in de (water)speeltuin.

Wolfslaar kinderboerderij Boerderij Wolfslaar

Deze boerderij ligt op het historisch landgoed Wolfslaar met landhuis, akkers, bos en de meanderende beek de Bavelse Leij. Er is een breed aanbod van natuur- en boerderij activiteiten zoals moestuinieren, stadslandbouw en lokale en streekproducten.

Museum Oud Oosterhout Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud-Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud. De bezoeker gaat letterlijk mee terug in de tijd en krijgt te zien hoe men leefde, woonde en werkte in de tijd tussen 1900 en 1960.

Reptielenhuis De Aarde Reptielenhuis de Aarde

Bij de Aarde in Breda kom je meer te weten over reptielen en kun jij al jouw prangende vragen stellen aan een van onze dierenverzorgers. Ongeveer 20 minuten fietsen.

Speelgoedmuseum Op Stelten Speelgoed en carnavalsmuseum Op Stelten

Modern museum vol speelgoed uit vroeger tijden. Via de speelgoedkast zijn zes zalen te bezoekn. Eén daarvan is het carnavalsmuseum dat voert langs de geschiedenis van het carnaval in Oosterhout.

Zwembad de Warande Zwembad de Warande

Dikke pret of fanatiek banen zwemmen kan bij zwempark de Warande op 2 kilometer van de accommodatie. Voor de wedstrijdzwemmer of gewoon voor waterplezier binnen en buiten.

Optie aanvragen (vrijblijvend)

Verblijfsduur:

Beschikbare aankomstdatums:

Uw gegevens:

Naar dit e-mailadres sturen wij de bevestiging van uw boekingsaanvraag.

Wanneer wij nog vragen hebben bellen wij u op dit nummer.

Op basis hiervan sturen wij gerichte informatie.

Jeugdeducatiefonds

Scholen die door het jeugdeducatiefonds zijn gecertificeerd ontvangen 10% korting op de reguliere tarieven.

We gebruiken uw gegevens alleen om de aanvraag te verwerken (Lees ook onze privacy-verklaring).

Aankomst
Vertrek
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

Tarieven voor deze datum zijn nog niet bekend, plaats vrijblijvend een voorreservering
Optie