Over de accommodatie

Het Rode Valkennest is een rietgedekt gebouw met apart keukentje en een mooi terras dat uitkijkt op het openluchttheater. Rondom het verblijf staan meerdere slaaphutten. Er is een apart sanitairgebouw aanwezig. De recreatiezaal van dit verblijf ligt op een heuveltje. Aan de voet van dit heuveltje ligt een kampvuurplek omringd door een eigen openluchttheater. In de buurt van dit verblijf is een sport- en speelveld te vinden.

 • 64 slaapplaatsen
 • 8 slaaphutjes en 1 recreatieruimte
 • 4 douches en 5 wc’s
 • Openluchttheater voor het gebouw
 • Vuurschaal is aanwezig *
 • Recreatieplas op het terrein
 • Groot speelveld op het terrein
 • Eigen stukje bos voor sport en spel
 • Heidegebied op loopafstand
 • Zelfverzorging en inclusief maaltijden mogelijk

* controleer of er gestookt mag worden

Aankomst
wijzig
Vertrek
wijzig
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

tijdelijk inclusief energie toeslag

Optie aanvragen

Of bel ons op +31 577 411 556

Over de locatie

Paasheuvelgroep Vierhouten ligt direct aan de Elspeetsche heide en aan verschillende (speel)bossen. Op het terrein ligt een grote speeltuin met kabelbaan, een natuurlijke speelplas (niet voor langdurig zwemmen) en een klein strandje. Op de locatie vind je de leerzame heemtuin Heimanshof en in de buurt vind je spannende activiteiten als het Verscholen dorp of bezoekerscentrum Veluwezoom.

Groepsaccommodatie - Vierhouten - Rode Valkennest - Eetzaal
Groepsaccommodatie - Vierhouten - Rode Valkennest - Slaaphutjes

Natuurgebied Noord-Veluwe en Elspeetsche heide

De Veluwe, is waarschijnlijk het bekendste natuurgebied van Nederland. Je ontdekt er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Onze locatie in Vierhouten maakt deel uit van het noordelijke gedeelte van de Veluwe met prachtige bossen en heidegebieden. Vossen, reeën, herten en zwijnen lopen hier vrij rond en laten zich geregeld zien. Als je maar zachtjes aan doet en stil bent, van nature zijn het namelijk schuwe beesten die mensen liever ontwijken.

Het dorp Vierhouten is oorspronkelijk vernoemd naar de vier bossen (“houten” genoemd) rondom het dorp. Nog steeds wordt het dorp omringd door deze prachtige bossen, maar ook de Elspeetsche heide is een kenmerkend gebied dat direct aan onze locatie grenst. Oorspronkelijk was dit een bosgebied. Na het kappen van de bomen gebruikten de boeren van Elspeet en omgeving het gebied eeuwenlang voor de schapenhouderij. Door deze begrazing ontstond een uitgestrekt heideveld. Er is hier op loopafstand van de groepsaccommodaties een replica van een grafheuvel uit de steentijd te zien.

“Fijn huis met meerdere kleine, aparte slaapmogelijkheden en prettig buiten. Verwacht geen luxe” Sporting West

sportvereniging

Gratis inspiratiemagazine

Meer weten over de locatie en Stichting Paasheuvelgroep? Vraag dan het gratis magazine OpKamp! aan. Regelmatig hebben we in dit magazine leuke interviews staan, informatie over de locaties of leuke activiteiten en spelletjes. Een kleine verzameling bieden we ook digitaal aan.

BBQ pakket

Maaltijden

Dit gebouw verhuren wij standaard inclusief 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avond). Deze zijn al in de prijs inbegrepen. Voor het avondeten zijn er verschillende keuzes. Tegen een kleine meerprijs zijn ook BBQ pakketten te bestellen. Het is ook mogelijk het gebouw op basis van zelfverzorging te huren.

Informatie

Sommige dingen wil je ook gewoon even kunnen downloaden en later bekijken, we hebben wat extra informatie voor je klaar gezet.

Checklists

Slaapverblijven

 • 8 slaaphutten met vier stapelbedden
 • Bedden voorzien van: matras en kussen

Keukeninventaris

 • 4-pits gasfornuis
 • Koffiemachine met koffiefilters
 • Waterkoker
 • Koelkast en diepvries
 • Magnetron
 • Serviesgoed: borden, bestek en kopjes
 • Vuilniszakken en afwasmiddel
 • Bij verhuur met maaltijden ook koffie en thee inclusief

Zelf meenemen

 • Slaapzak / Dekbed
 • Onderlaken
 • Kussensloop
 • Handdoeken en theedoeken
 • Zaklamp

Leuk in de omgeving

Heemtuin Heimanshof Heemtuin Heimanshof (0km)

Heemtuin de Heimanshof is een Veluwse landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. De Heemtuin ligt op het terrein van de locatie Vierhouten..

Het Verscholen Dorp Het verscholen dorp (4km)

Dit in de oorlog opgerichte onderduikerskamp, bestond uiteindelijk uit 9 hutten. Deze hutten waren gebouwd in een zeer dicht bos van jonge dennen en waren daarom niet gemakkelijk te ontdekken

Bezoekerscentrum Nunspeet Bezoekerscentrum Nunspeet (6km)

In het bezoekerscentrum is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur. Speciaal voor kinderen is er een kabouterhut en een kabouterroute.

Koperen Ezel Koperen Ezel (6km)

De Koperen Ezel is een ezelfokkerij met veel ezels en veulens. Over ons hele terrein staan verschillende speeltoestellen verspreid, zowel binnen als buiten! Je kunt bij onder andere klimmen, glijden, skelteren, van de kabelbaan, springen op het springkussen en nog veel meer.

Zwembad De Brake Zwembad De Brake (9km)

Je bent van harte welkom om te genieten tijdens het recreatief zwemmen in zwembad De Brake. Op woensdagen (met uitzondering van de vakanties) geldt er een maximum aantal bezoekers van 350 personen voor het recreatief zwemmen.

T Smallert Speelpark ’t Smallert (13km)

Lekker klimmen, klauteren, schommelen en glijden in ons uitgebreide speelpark. Er is een speelvijver met pontjes en stapstenen. Maar ook leuke klimtoestellen, een airtrampoline en hoge glijbanen ontbreken natuurlijk niet in ons park.

Klimbos Ermelo Klimbos Ermelo (16km)

Klimbos Ermelo beschikt over 8 uitdagende parcoursen! Deze parcoursen zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde klimmer. Je bepaalt zelf hoeveel en welke parcoursen je wilt klimmen.

Paleis Het Loo Paleis het Loo (18km)

Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis Oranje-Nassau. Al sinds 1984 ervaren onze bezoekers hoe de Oranjes op deze plek woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis.

Optie aanvragen (vrijblijvend)

Verblijfsduur:

Beschikbare aankomstdatums:

Uw gegevens:

Naar dit e-mailadres sturen wij de bevestiging van uw boekingsaanvraag.

Wanneer wij nog vragen hebben bellen wij u op dit nummer.

Op basis hiervan sturen wij gerichte informatie.

Jeugdeducatiefonds

Scholen die door het jeugdeducatiefonds zijn gecertificeerd ontvangen 10% korting op de reguliere tarieven.

We gebruiken uw gegevens alleen om de aanvraag te verwerken (Lees ook onze privacy-verklaring).

Aankomst
Vertrek
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

tijdelijk inclusief energie toeslag

Optie