Over de accommodatie

Deze grote accommodatie ligt diep verscholen op de Vrachelse heide. Het is een L-vormig gebouw met een ruime recreatiezaal met steigerhouten tafels. Naast een “leidingkamer” en een klein keukentje, zijn er binnen ook twee pingpongtafels. Voor de deur van het Schoolbuitenhuis liggen bossen en een zandverstuiving met volleybalnet. Ideaal voor sport en spel.

 • 100 slaapplaatsen
 • 14 slaapkamers
 • 12 douches en 11 wc’s
 • Vuurkorf is aanwezig *
 • In het bos met zandverstuiving
 • Picknicktafels voor het gebouw
 • Tafeltennistafels buiten
 • Inclusief ontbijt, lunch en avondeten
 • Als enige groep op de locatie
 • Zwembad (met 50 meter wedstrijdbad) op fietsafstand

* controleer of er gestookt mag worden

Aankomst
wijzig
Vertrek
wijzig
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

Tarieven voor deze datum zijn nog niet bekend, plaats vrijblijvend een voorreservering
Optie aanvragen

Of bel ons op +31 577 411 556

Over de locatie

Uniek is dat de accommodatie midden in een bosgebied ligt met meerdere zandverstuivingen. Direct voor de deur heb je al zo’n zandverstuiving. Op loopafstand vind je zowel een overdekt 50 meter zwembad als een openlucht zwembad, voetbalvelden en tennisbanen. De accommodatie ligt vlak bij Breda.

Groepsaccommodatie Oosterhout - Eetzaal
Groepsaccommodatie Oosterhout - Zandverstuiving

De Vrachelse heide

Gedurende de afgelopen 4.000 jaar, heeft de mens hier langzaamaan vorm gegeven aan het landschap zoals het nu is. Het gebied is vernoemd naar de nabijgelegen buurtschap Vrachelen. Bewoning was hier al vroeg aanwezig. Mensen gingen er zich er vestigen en vertrokken weer. De dorpen Oosterhout, Ter Aalst en Den Hout zijn waarschijnlijk pas na 600 of 700 na Chr. ontstaan.

Heidevorming vond plaats vanaf ongeveer het jaar 1000, toen de bevolking toenam en de woeste gronden nodig waren voor bemesting volgens het potstalprincipe. Later waren meer ontginningen nodig. In de 16e en 17e eeuw werd de heide zozeer benut dat hier en daar de begroeiing verdween en stuifzanden ontstonden. Geleidelijk aan begon men met herbebossing. De Vrachelse Heide had hierbij tot rond 1900 een belangrijke taak als leverancier van voedings -en meststoffen voor de bouwlanden, zoals de Houtse Akkers, en als leverancier van hout voor de bouw van woningen en voor het opstoken van ovens van ijzersmelterijen en pottenbakkers.

“Mooie omgeving. Slaapruimtes centraal zodat je als begeleiding goed zicht kan houden” IKC De Vaart
Green Key Logo

Green Key - oog voor de toekomst

Verblijven bij Paasheuvelgroep Oosterhout betekent niet alleen een fijne sfeer, vriendelijk personeel en een mooie omgeving, maar het betekent ook dat jullie kiezen voor duurzaamheid. Wij vinden namelijk  dat een duurzame wereld met aandacht voor zowel mens als natuur van belang is voor de toekomst van ons allemaal. Daarom heeft Paasheuvelgroep Oosterhout het Green Key certificaat Zilver.

Gratis inspiratiemagazine

Meer weten over de locatie en Stichting Paasheuvelgroep? Vraag dan het gratis magazine OpKamp! aan. Regelmatig hebben we in dit magazine leuke interviews staan, informatie over de locaties of leuke activiteiten en spelletjes. Een kleine verzameling bieden we ook digitaal aan.

 

BBQ pakket

Maaltijden

Dit gebouw verhuren wij inclusief 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avond). Deze zijn al in de prijs inbegrepen. Voor het avondeten zijn er verschillende keuzes. Tegen een kleine meerprijs zijn ook BBQ pakketten te bestellen. Wij brengen het eten naar het gebouw, de groep doet zelf de afwas. Uiteraard zijn alle maaltijden ook vegetarisch beschikbaar.

Informatie

Sommige dingen wil je ook gewoon even kunnen downloaden en later bekijken, we hebben wat extra informatie voor je klaar gezet.

Maps Oosterhout

Checklists

Slaapverblijven

 • 2 zalen voor 12 personen
 • 6 zalen voor 10 personen
 • 2 kamers voor 4 personen
 • 4 kamers voor 2 personen
 • Bedden voorzien van: matras en kussen

Keukeninventaris

 • Koffiemachine met koffiefilters en koffie
 • Waterkoker met thee
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Serviesgoed
 • Vuilniszakken en afwasmiddel

Zelf meenemen

 • Slaapzak / Dekbed
 • Onderlaken
 • Kussensloop
 • Hand- en theedoeken
 • EHBO trommel

Leuk in de omgeving

Sportproductions Oosterhout (0km)

Vaste partner voor activiteiten op de eigen locatie! Ze kennen ons terrein en weten dus precies welke activiteiten hier perfect bij passen. Van losse spellen zoals Expeditie Groepsgebouw tot volledige programma's met meerdere activiteiten.

Bakkerijmuseum Oosterhout Bakkerij museum Oosterhout

Op 4,5 kilometer ligt Bakkerijmuseum Oud Oosterhout. In een nostalgische omgeving lekker creatief aan de slag, door bijvoorbeeld eigen koekjes en/of broodjes te bakken.

Wolfslaar kinderboerderij Boerderij Wolfslaar

Deze boerderij ligt op het historisch landgoed Wolfslaar met landhuis, akkers, bos en de meanderende beek de Bavelse Leij. Er is een breed aanbod van natuur- en boerderij activiteiten zoals moestuinieren, stadslandbouw en lokale en streekproducten.

Ijzertijd Boederij IJzertijd boerderij in Dongen

Mensen in de IJzertijd maakten alles wat ze nodig hadden zelf. Ze konden daarvoor niet naar een winkel of iets online-bestellen. Op deze boerderij ga je terug in de tijd en kom je alles te weten over het leven in de IJzertijd.

Parkhoeve Kinderboerderij Parkhoeve

Een kinderboerderij waar van alles te ontdekken en beleven valt. Maak kennis en knuffel met onze dieren, sla een balletje op de midgetgolfbaan en speel in de (water)speeltuin.

Zwembad de Warande Zwembad de Warande

Dikke pret of fanatiek banen zwemmen kan bij zwempark de Warande op 2 kilometer van de accommodatie. Voor de wedstrijdzwemmer of gewoon voor waterplezier binnen en buiten.

Museum Oud Oosterhout Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud-Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud. De bezoeker gaat letterlijk mee terug in de tijd en krijgt te zien hoe men leefde, woonde en werkte in de tijd tussen 1900 en 1960.

Reptielenhuis De Aarde Reptielenhuis de Aarde

Bij de Aarde in Breda kom je meer te weten over reptielen en kun jij al jouw prangende vragen stellen aan een van onze dierenverzorgers. Ongeveer 20 minuten fietsen.

Speelgoedmuseum Op Stelten Speelgoed en carnavalsmuseum Op Stelten

Modern museum vol speelgoed uit vroeger tijden. Via de speelgoedkast zijn zes zalen te bezoekn. Eén daarvan is het carnavalsmuseum dat voert langs de geschiedenis van het carnaval in Oosterhout.

Tropikat zwembad Tropikat zwembad

Op 1 kilometer van de accommodatie ligt bungalowpark Katjeskelder, het zwembad is ook voor dagbezoek open.

Optie aanvragen (vrijblijvend)

Verblijfsduur:

Beschikbare aankomstdatums:

Uw gegevens:

Naar dit e-mailadres sturen wij de bevestiging van uw boekingsaanvraag.

Wanneer wij nog vragen hebben bellen wij u op dit nummer.

Op basis hiervan sturen wij gerichte informatie.

Jeugdeducatiefonds

Scholen die door het jeugdeducatiefonds zijn gecertificeerd ontvangen 10% korting op de reguliere tarieven.

We gebruiken uw gegevens alleen om de aanvraag te verwerken (Lees ook onze privacy-verklaring).

Aankomst
Vertrek
Aantal personen
Vanaf 16 jaar
t/m 15 jaar
Groepsprijs

p.p.p.n.:

Tarieven voor deze datum zijn nog niet bekend, plaats vrijblijvend een voorreservering
Optie