CORONA FAQ

De meest gestelde vragen rondome het Crona virus. Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.
Laatste update 25-05-2020

1) Hoe gaan jullie om met Corona?
Als basis hanteren wij de algemene voorwaarden van brancheverenigingen GAN en Recron. Omdat deze niet altijd voorzien in de huidige situatie gaan we met gasten die een aankomst hebben tot 18 juli in overleg over annuleringen i.v.m. corona. Voor periodes waarvoor op dit moment door het kabinet nog geen duidelijkheid is gegeven (na 18 juli) hanteren we voorlopig de standaard annuleringsvoorwaarden. Dit komt neer op:

 

  1. Groepen met aankomst tot 18 juli:
    20% annuleringskosten berekend over het totale reserveringsbedrag. Het restant van de aanbetaling wordt omgezet naar een volgende reservering.
  2. Groepen met aankomst na 18 juli:
    voor nu gelden de standaard annuleringsvoorwaarden


2) Mag ik met mijn groep komen?
Onze groepsaccommodaties zijn gewoon open, dus u mag komen indien de groep voldoet aan de voorwaarden van het kabinet:

tussen 1 juni en 1 juli
• De groep is niet groter dan 30 personen
• Elk huishouden heeft een eigen kamer
• Er is per huishouden eigen sanitair aanwezig
• Er wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar

vanaf 1 juli
• De groep is niet groter dan 100 personen
• Er wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar
• Voorwaarden m.b.t. gebruik sanitair en kamerindeling zijn nu nog niet bekend.

Toelichting over gebruik vakantiehuizen/accommodaties? Zie website Rijksoverheid

 

3) Ik voldoe niet aan de voorwaarden, wat gebeurt er nu?
Indien de samenstelling van de groep niet voldoet aan de voorwaarden van het kabinet dan mag de groep niet samenkomen. De groep zal de reservering moeten annuleren. Onze stichting moet er bovendien op toe zien dat de groep niet alsnog bij ons samenkomt, wij zullen dit dus ook naleven.

 

4) Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Nee, dat is niet mogelijk. Onze groepsaccommodaties zijn door de overheid niet "op slot gezet" en in principe gewoon open. De Autoriteit Consument & Markt geeft dan het volgende aan: 


Advies ACM:
Boekte u met een (vrienden)groep een accommodatie die nog open is? Dan kan de aanbieder van de accommodatie de dienst nog wel leveren. Normaal moet u dan gewoon betalen. In de voorwaarden van uw aanbieder kunt u zien wat hun regels over betalen zijn.

Toelichting ACM? Klik hier


5) Maar jullie kunnen ons toch niet bedienen?
In juridische zin kunnen we dat wel, wij kunnen namelijk niet voor elke groep beoordelen of die zich aan de voorwaarden kan houden of niet. We snappen echter wel dat het zeer lastig is voor groepen om aan de voorwaarden te voldoen zonder voorbij te gaan aan de doelstelling van het kamp, namelijk mensen bij elkaar brengen, samen zijn en van elkaar leren of samen plezier hebben.

Vandaar dat we voor groepen met een aankomst tot 18 juli slechts 20% van de annuleringskosten in rekening brengen en het restant aanbetaling overzetten naar een reservering in 2021.


6) Wij (denken dat we) voldoen aan de voorwaarden, kunnen we komen?
Ja, als de groep voldoet aan de voorwaarden zijn jullie uiteraard welkom. Let op: belangrijk hierbij is dat tot 1 juli de gemeenschappelijke toiletten door de groep niet gebruikt mogen worden indien er meerdere huishoudens zijn. In de praktijk houdt dit in dat tot 1 juli er per sanitaire ruimte maar 1 huishouden aanwezig kan zijn. Onze stichting moet er bovendien op toe zien dat de groep niet alsnog bij ons samenkomt indiend e groep niet aan de voorwaraden voldoet. Wij zullen dit dus ook naleven.


7) Ik heb groepsaccommodatie het Edelhert gehuurd, daar is toch per kamer eigen sanitair?
Dat klopt, in dit gebouw kan de groep dus verblijven indien er in elke kamer maar 1 huishouden aanwezig is en de overige voorwaarden ook nageleefd worden door de groep.


8) Hoe zit het met de slaapruimtes, daar kunnen we toch geen 1,5 meter afstand houden?
Het is aan de groep om ervoor te zorgen dat de groepsomvang dusdanig is dat dit alsnog kan. Als stichting zijn we met gemeentes in overleg om tijdelijk tentjes bij de groepsaccommodaties toe te staan. Zo kan de groep eigen tentjes meenemen om ook in de nachtsituatie de 1,5 meter te waarborgen. Overigens hoeft de 1,5 meter dus niet aangehouden te worden bij personen uit hetzelfde huishouden.


9) Kunnen we nog gebruik maken van de catering die bij ons verblijf zit?
Ja, catering is nog steeds toegestaan en wordt door ons volgens alle protocollen verzorgd.


10) Is een verblijf bij jullie veilig?
Stichting Paasheuvelgroep heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's. Stichting Paasheuvelgroep heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.


11) Wanneer komt er meer duidelijkheid voor groepen na 18 juli?
Dat weten we helaas niet, dit is afhankelijk van de verdere informatie die we van de overheid ontvangen. Zodra we meer weten passen we uiteraard onze informatie aan.