CORONA FAQ

De meest gestelde vragen rondom het Corona virus. Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

Laatste update 17-01-2022

Vrijdag 14 januari is er weer een Corona persconferentie geweest. Voor onze sector is er feitelijk niks veranderd. Groepsaccommodaties zijn een uitzondering op de lockdown en zijn in principe gewoon open. Wel zijn er beperkingen voor het aantal deelnemers vanaf 13 jaar per ruimte, namelijk 2 personen per ruimte vanaf 13 jaar. Dit wil zeggen dat er in een slaapkamer maximala 2 personen vanaf 13 jaar mogen verblijven (t/m 12 jaar onbeperkt). DSitzelfde geldt voor de centrale recreatieruimte. Een QR-code of mondkapje is niet verplicht maar de groep kan er natuurlijk voor kiezen om deze wel te gebruiken. Deelnemers vanaf 18 jaar dienen 1,5 meter afstand aan te houden.

De bovenstaande maatregelen gelden t/m 24 januari 2022.

Groepen die voor 24 januari 2022 bij ons verblijven en niet kunnen, durven of willen komen (of de 1,5 meter afstand niet kunnen aanhouden) vragen we om contact met ons op te nemen via info@paasheuvelgroep.nl.

1. Groepsaccommodaties zijn uitgezonderd voor sluiting (dus open)

2. Maximaal 2 personen vanaf 13 jaar per ruimte. Tot en met 12 jaar is onbeperkt.

3. QR code is niet nodig voor groepsaccommodaties

4. Mondkapje is niet verplicht voor de groepsaccommodaties

5. Deelnemers vanaf 18 jaar dienen 1,5 meter afstand aan te houden


Stichting Paasheuvelgroep heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's.


1) Is een QR code verplicht?
Nee een QR code is niet verplicht voor het gebruik van de groepsaccommodaties. Je kan uiteraard wel als groep zelf ervoor kiezen gebruik te maken van de QR code. Het is dan aan de groepsleiding zelf om de controle uit te voeren.

  • Enige uitzondering zijn muziek-, zang-, dans- of toneel repetities indien de groep voornamelijk bestaat uit deelnemers boven de boven de 18 jaar. Hiervoor is wel een QR code nodig. De organisatie (groepsleiding) is zelf verantwoordelijk voor de controle. Het kan zijn dat wij hier ook naar vragen.
  • Bij muziek- , dans- of toneel repetities voor jeugd (groep is voornamelijk onder de 18 jaar) is geen QR code nodig.


2) Zijn mondkapjes verplicht?
Nee, mondkapjes hoeven niet gedragen te worden binnen de eigen accommodatie. De verplichting geldt alleen voor publieke of openbare plaatsen. Een groepsaccommodatie is een besloten plek waarbij alleen de groep zelf toegang heeft tot de accommodatie.

Wel is een mondkapje verplicht bij entree in de receptie van de locaties Vierhouten en Austerlitz.


3) Hoe zit het met afstand houden?
Deelnemers vanaf 18 jaar dienen 1,5 meter afstand aangehouden te worden. 


4) Ik las iets over evenementen?
Het verblijf in 1 of meerdere groepsaccommodaties is geen evenement. Er is pas sprake van een evenement indien er ook een speciale evenementenvergunning nodig is.


5) Is een verblijf bij jullie veilig?
Stichting Paasheuvelgroep heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's. Stichting Paasheuvelgroep heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.

 

6) Ik vind het toch spannend. Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Onze groepsaccommodaties zijn gewoon open. Er zijn ook geen overheidsbeperkingen meer die een verblijf in de weg zitten. We zullen in principe de standaard annuleringsvoorwaarden hanteren.