CORONA FAQ

De meest gestelde vragen rondom het Corona virus. Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.
Laatste update 11-06-2021

Let op: De tijdelijke wet is op basis van de versoepelingen die 5 juni zijn ingegaan aangepast. Onderstaande is nu van toepassing. Volgende versoepelingen worden waarschijnlijk rond 22 juni anagekondigd.

Jeugdgroepen

  1. Jeugdgroepen (zoals schoolkampen, zomerkampen en andere jeugdkampen) met deelnemers t/m 17 jaar hebben geen beperkingen in aantal personen (ook niet voor begeleiders)
  2. De groep moet de slaapkamer verdeling dusdanig maken dat er maximaal 4 personen boven de 13 jaar in de slaapkamer slapen. Kinderen t/m 12 jaar onbeperkt.

Andere groepen

  1. Maximaal 50 personen in de groepsaccommodatie (kinderen t/m 12 jaar meetellen)
  2. De groep moet de slaapkamer verdeling dusdanig maken dat er maximaal 4 personen boven de 13 jaar in de slaapkamer slapen. Kinderen t/m 12 jaar onbeperkt.

Link naar de wet tijdelijke maatregelen covid-19:

https://wetten.overheid.nl/BWBR0044416

 

Stichting Paasheuvelgroep heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's en werkt met het Corona Protocol van de branchvereniging. 

 

 


1) Hoe gaan jullie om met Corona?
De maatregelen wisselen snel, op dit moment gelden bovenstaande regels voor groepen met een aankomst tot 1 juli. Voor groepen die een verblijf hebben staan na deze periode raden we aan af te wachten tot er meer bekend is. Zijn er vragen, laat het ons vooral weten!

 

2) Hoe zit het met mondkapjes?

Mondkapjes hoeven niet verplicht binnen de eigen accommodatie gebruikt te worden. We adeviseren wel om als organisatie te overwegen mondkapjes te gebruiken indien personen vanaf 17 jaar veelvuldig door het gebouw bewegen. Bij entree van receptie of andere gedeelde gebouwen (zoals een gedeeld sanitair gebouw voor de safarikampen) is gebruik van mondkapje vanaf 17 jaar wel verplicht.

 

3) Hoe zit het met afstand houden?

Deelnemers vanaf 13 jaar houden 1,5 meter afstand van anderen. Deelnemers onder de 13 jaar hoeven dit dus niet. Het is aan de groep om eventuele afstandsregels te waarborgen. Wij houden wel in de gaten of het in gezamenlijke ruimte’s/buitenterrein niet te druk wordt en regels worden nageleefd.


5) Hoe zit het met sanitair?

Er zijn voor groepsaccommodaties geen specifieke regels. Dit houdt ook in dat er geen specifieke regels zijn omtrent sanitair, zolang deze toebehoort aan de groepsaccommodatie. Uiteraard is het wel van belang dat de groep op een verantwoorde wijze gebruik maakt van het sanitair en de regels van het RIVM naleeft.


6) Ik voldoe niet aan de voorwaarden, wat gebeurt er nu?
Indien de samenstelling van de groep niet voldoet aan de voorwaarden van het kabinet dan mag de groep niet samenkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de groep groter is dan 50 en alleen maar uit volwassenen bestaat en onderling geen 1,5 meter afstand kan houden. De groep zal de samenstelling moeten aanpassen zodat wel aan de voorwaarden voldaan kan worden of de groep moet kiezen om de reservering te annuleren. Onze stichting moet er bovendien op toe zien dat de groep niet alsnog bij ons samenkomt, wij zullen dit dus ook naleven.


7) Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Dat is helaas niet altijd mogelijk. Onze groepsaccommodaties zijn door de overheid niet "op slot gezet" en in principe "gewoon" open. We snappen echter dat dit een juridische werkelijkheid is en niet past bij de omstandigheden. We proberen samen met de gast een gepaste oplossing te vinden. De Autoriteit Consument & Markt geeft dan het volgende aan:


Advies ACM:

Boekte u met een (vrienden)groep een accommodatie die open is? Dan kan de aanbieder van de accommodatie de dienst leveren. En zou u gewoon moeten betalen. Maar om het coronavirus tegen te gaan gelden er verschillende maatregelen. Zoals 1,5 meter afstand houden in Nederland. Of een verbod op groepsvorming in België. U en de accommodatie zijn daar allebei voor verantwoordelijk. Is het niet goed mogelijk om u aan de maatregelen te houden in de accommodatie? Dan lijkt het in deze bijzondere situatie redelijk als jullie samen tot een oplossing komen. Neem daarvoor contact op met uw accommodatie. Misschien verdelen jullie de kosten. Of biedt de accommodatie u een voucher aan om later te komen. Of u gaat met minder personen en verdeelt de kosten met de accommodatie.

Toelichting ACM? Klik hier


8) Maar jullie kunnen ons toch niet bedienen?
In juridische zin kunnen we dat wel, wij kunnen namelijk niet voor elke groep beoordelen of die zich aan de voorwaarden kan houden of niet. We snappen echter wel dat het zeer lastig is voor groepen om aan de voorwaarden te voldoen zonder voorbij te gaan aan de doelstelling van het kamp, namelijk mensen bij elkaar brengen, samen zijn en van elkaar leren of samen plezier hebben. Daarom proberen we er gezamenlijk uit te komen.


9) Wij (denken dat we) voldoen aan de voorwaarden, kunnen we komen?
Ja, als de groep voldoet aan de voorwaarden zijn jullie uiteraard welkom


10) Hoe zit het met de slaapruimtes, daar kunnen we toch geen 1,5 meter afstand houden als volwassnen?
Voor personen tot 13 jaar is dit ook niet nodig. Voor personen boven de 13 jaar is het aan de groep om ervoor te zorgen dat dit alsnog kan. Als stichting zijn we met gemeentes in overleg om tijdelijk tentjes bij de groepsaccommodaties toe te staan. Zo kan de groep eigen tentjes meenemen om ook in de nachtsituatie de 1,5 meter te waarborgen.


11) Kunnen we nog gebruik maken van de catering die bij ons verblijf zit?
Ja, catering is nog steeds toegestaan en wordt door ons volgens alle protocollen verzorgd.


12) Is een verblijf bij jullie veilig?
Stichting Paasheuvelgroep heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's en werk met het Corona Protocol van de branchvereniging. Stichting Paasheuvelgroep heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.


13) Hoe zit het met camping de Gronselenput?
Camping de Gronselenput gaat met een beperkt aantal plaatsen open vanaf 31-03-2021. Meer informatie is beschikbaar in het document: Gronselenput - gasteninformatie - corona