Stichting Paasheuvelgroep ontving voor alle locaties het Green Key certificaat 2024. Met een Green Key certificaat dragen we bij aan een duurzamer bedrijf én een leefbare en gezonde wereld.
Door te voldoen aan normen binnen 12 verschillende thema’s gaan we verder dan alleen energie- en waterbesparing voor het bedrijf zelf. Ook thema’s als interne bewustwording, communicatie met gasten of samenwerkingen met maatschappelijke partners hebben onze aandacht.
Zo hebben we op de locatie in Vierhouten bijvoorbeeld een samenwerking met Philadelphia Zorg. Of zijn we voor meerdere locaties een samenwerking gestart met IVN Natuurvrienden. Voor mensen met een kleine portemonnee proberen we de accommodaties betaalbaar te houden door een samenwerking aan te gaan met het Jeugdeducatiefonds.
Zo willen we ervoor zorgen dat we als stichting ook bijdragen aan thema’s als Armoede, Maatschappelijke Betrokkenheid of Natuureducatie. Omdat we ons vooral richten op kinderen vinden we het belangrijk dat we de bezoekers deze waarden meegeven.
Op deze manier creëren we niet alleen meerwaarde voor de eigen organisatie, maar proberen we ook een stukje duurzaamheid mee te geven aan onze gasten.
Duurzaamheid is natuurlijk ok direct gekoppeld aan de prachtige natuur waarin we elkaar ontmoeten. Toch is het niet meer vanzelfsprekend dat kinderen in de natuur komen. Zonde, want juist door jezelf onder te dompelen in de bossen, de heide te ervaren of de wind over het strand te voelen blazen leer je de natuur pas echt te waarderen. Wij hebben dan een duidelijke visie op natuur.
Over Green Key
Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland met circa 700 gecertificeerde bedrijven.
Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Om het Green Key keurmerk te mogen dragen moeten bedrijven voldoen aan verschillende duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema’s. Deze normen zijn vastgesteld door de Foundation for Environmental Education en worden periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke keurmeester.