Over Stichting Paasheuvelgroep

Stichting Paasheuvelgroep wil een sympathieke organisatie zijn waarbij we tegengewicht bieden aan de individualisering van de maatschappij. We willen dit doen door via een kampbeleving de sociale interactie en ontwikkeling van het kind te stimuleren, het liefst lekker buiten zonder smartphone of andere “schermen”.

Een mooiere maatschappij
Ons ontstaan gaat terug naar 1922 toen de A.J.C. een stuk grond kocht in Vierhouten om de jeugd van Nederland kennis te laten maken met natuur en cultuur. De overtuiging was destijds al dat de jeugdkampen een grote bijdrage hadden in de ontwikkeling van het kind. Dit werd deels gestuurd door de socialistische achtergrond van de A.J.C. die een mooiere maatschappij voor ogen hadden.

Ontwikkeling van het kind
Sinds dat eerste jeugdkamp in 1922 ontvangen we jeugdgroepen die op onze locaties een "kampbeleving" ervaren. Er is natuurlijk veel veranderd, de accommodaties zijn basic maar natuurlijk wel moderner en er wordt geen sturing meer gegeven aan het programma van de groepen.

Het uitgangspunt is in al die jaren echter gelijk gebleven, de ontwikkeling van het kind (en de groep) via een kampervaring stimuleren. Wij geloven namelijk dat het kamp een snelkookpan is die sterk bijdraagt aan deze ontwikkeling. Wij worden dan ook trots van de blije gezichten die we elke dag weer zien, van de samenwerking tijdens het kamp en van vriendschappen die ontstaan. Indirect maken we daarmee ook de maatschappij net even wat mooier.

 

  • De ontwikkeling van het kind te stimuleren;
  • Samenwerking en sociale interactie te promoten;
  • Kinderen kennis te laten maken met de aanwezige natuur.

Meer over onze Stichting

Bekijk hieronder hoe we zijn ontstaan en op welke wijze we bijdragen aan die mooie maatschappij